Geçmiş Etkinlikler/Haberler

Araştırma Merkezimiz ve Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün ortaklaşa düzenlediği İç Anadolu Bölgesi Dilcileri Sürekli Çalıştayı 4-5 Eylül 2015 tarihinde Üniversitemizin Bartın İnkumu Tesislerinde gerçekleştirilmiştir. Ayrıntılar için tıklayınız.

Bölüm İçi Seminerlerimizden Fotoğraflar

Bölüm İçi Seminerler

• Eski Uygur Türkçesinde İkilemeler başlığıyla Arş. Gör. Meltem CAN (13 Mayıs 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• Mutluluğun Grameri, Evrensel Gramere Karşı başlığıyla Arş. Gör. Sıdıka DURSUN (8- 10 Şubat 2013 tarihlerinde Houston'da gerçekleşen "Language, Culture and Cognition" adlı 5. Geleneksel Dilbilim Toplantısından edindiği izlenimler üzerine). (29 Nisan 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• Uluslararası Medeniyet ve Kadın Kongresi'nde sunduğu "Sevinç Çokum'un Tarihî Romanlarında Savaş ve Göçle Sınanmış Kadın Kimliği" üzerine Arş. Gör. Sibel BULUT (22 Nisan 2015 (Çarşamba), saat 11.00)

• Saraybosna'da Burch Üniversitesi'nde gerçekleştirilen I. Uluslararası Türk dili ve Edebiyatı Kongresi'nde sunduğu "Hikayet-i Avred" üzerine Arş. Gör. Aslı GÜRSOY (08 Nisan 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• "Modern Türk Şiirinde Divan Sahibi Şairler" konu başlığıyla Arş. Gör. Nurtaç ERGÜN (1 Nisan 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• "Anı Türünde Kıbrıs Barış Harekâtı" konu başlığıyla Arş. Gör. Koray ÜSTÜN (18 Mart 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• Arş. Gör. Gülhan ÖZ AÇIK ve Arş. Gör. Elçin YILMAZKAYA'nın birlikte sunduğu "Türk Standart Düzelti İşaretleri" (11 Mart 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• "Murat Menteş'in Dublörün Dilemması Adlı Romanındaki Dil Sapmaları" başlığıyla Arş. Gör. Ayşe KILIÇ ve Arş. Gör. Duygu Özge DEMİR (10 Aralık 2015 (Çarşamba), saat 15.00)

• "Logic and Engineering of Natural Language Semantics 11 Çalıştayı ve Tokyo İzlenimleri" başlığıyla Arş. Gör. İsa SARI (3 Aralık 2014 (Çarşamba), saat 10.00)

• "Budist ve Maniheist Çevre Türkçe Metinlerde Dualar (Alkışlar)" başlığıyla Arş. Gör. Mustafa AĞCA (19 Kasım 2014 (Çarşamba), saat 10.00)

• 2014-2015 Öğretim Yılı Açılış Toplantısı

Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Bülent GÜL, bölümümüzden ayrılarak Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'ne geçmiştir. 2014-2015 öğretim yılının açılış toplantısında bölüm başkanımız Prof.Dr. Şükrü Haluk AKALIN, bölümümüze yaptığı katkılarından dolayı Doç.Dr. Bülent GÜL'e teşşekür onurluğu vermiştir.

2013-2014 Bahar Dönemindeki İlk Toplantı

Bölüm Başkanlığımızın bu yarıyılda öğrencilerimizle düzenlediği toplantılardan ilki 26 Şubat 2014 Çarşamba günü yapıldı. Bölümümüz öğretim elemanlarının da katıldığı toplantının açılışında konuşan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın, bu yarıyıldan başlayarak Çarşamba günleri 15.00-17.00 saatleri arasında toplantılar ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, iş dünyasında ortaya çıkan yeni iş alanlarına yönelik editörlük, redaktörlük, diksiyon eğitimi, sunuculuk, işaret dili, vücut dili gibi konularda alanlarında uzman ve tanınmış kişilerin katılımıyla toplantılar düzenleneceğini ifade eden Prof. Dr. Akalın, bazı haftalarda da öğrencilerin sorunlarına yönelik toplantılar yapılacağını ifade etti. Bölümümüz Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Odacı da Erasmus programı hakkında bilgi vermiş ve bu dönem başvuruları konusunda yaşanan sorunu dile getirmiştir. Bu ilk toplantıda seçmeli dersler ve kontenjanlar ile ders kredileri sorunu görüşülmüş ve çözümleri üzerinde durulmuştur. Öğrencilerimizin çeşitli konulardaki sorularına verilen yanıtların ardından toplantı sona ermiştir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Çarşamba Sohbetleri

Geçmiş etkinliklerin afişleri için tıklayınız.

Arş.Gör. Işıl Aydın-Arş.Gör. Hayrunisa Topçu
Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü